Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Na de eicelpunctie wordt er in het laboratorium een IVF of ISCI behandeling uitgevoerd om de eicellen te bevruchten. Het verschil tussen IVF en ICSI kunt u vinden onder het kopje “IVF versus ICSI”.

Twee of drie dagen na de eicelpunctie vindt de embryo terugplaatsing plaats. Terugplaatsingen zijn altijd in de middag. Hiervoor komt u met een volle blaas naar de afdeling, u krijgt hiervoor instructies van de arts of verpleegkundige.

De terugplaatsing vind plaats op de punctiekamer. Met een eendenbek wordt de baarmoedermond in beeld gebracht door de arts. Daarnaast wordt met een echo via de onderbuik de baarmoeder in beeld gebracht. De arts brengt nu de eerste catheter (een heel dun slangetje) door de baarmoedermond naar binnen. Hiermee wordt toegang verkregen tot de baarmoederholte. Wanneer alles gereed is geeft de arts een teken aan de analist in het laboratorium dat het embryo in de tweede catheter mag worden geplaatst. De analist geeft de catheter aan de arts, waarna de terugplaatsing wordt gedaan. Na de terugplaatsing mag u plassen en aankleden.

Wanneer de partner niet aanwezig kan zijn bij de terugplaatsing, vragen wij u om samen het onderstaande toestemmingsformulier in te vullen en dit samen met een ondertekende kopie van het legitimatiebewijs te laten zien bij de terugplaatsing.

Op dag 5 na de punctie worden resterende embryo´s van voldoende kwaliteit ingevroren.

Twee weken na de terugplaatsing mag u thuis een zwangerschapstest doen. U krijgt instructies op papier mee na de terugplaatsing, zo kunt u het thuis nog eens nalezen.

Sluit de enquête