Uw behandeling

Intra-Uteriene Inseminatie (IUI)

IUI staat voor Intra-Uteriene Inseminatie. Dit is een behandelmethode waarbij zaadcellen, die van tevoren in het laboratorium zijn bewerkt, direct worden ingebracht in de baarmoeder van de vrouw.

Wanneer komt u in aanmerking voor IUI?

  1. Bij een probleem met het slijm van de baarmoederhals: wanneer de baarmoederhals van de vrouw onvoldoende slijm van goede kwaliteit produceert rond de eisprong, is het voor zaadcellen bijna onmogelijk om in de baarmoeder en de eileiders te komen. Het slechte slijm voorkomt zo dat er bevruchting van de eicel door een zaadcel kan optreden. Met IUI worden de zaadcellen voorbij het slechte slijm gebracht.
  2. Bij bepaalde zaadafwijkingen: wanneer er een verminderde zaadkwaliteit is, is IUI in bepaalde gevallen een mogelijke behandeling.
  3. Bij een zogenaamde onverklaarde verminderde vruchtbaarheid: wanneer de berekende kans dat er in het komende jaar alsnog op natuurlijke wijze een zwangerschap tot stand kan komen laag is, of wanneer deze kans hoog was maar er na enige tijd afwachten toch helaas geen zwangerschap tot stand is gekomen, wordt overgegaan op IUI.

 

In onderstaand document vindt u informatie over een IUI behandeling.